Prijzen keukens

Prijzen keukens? Een nieuwe keuken kopen, gemiddeld om de 10 a 15 jaar is de oude keuken versleten en kopen we een nieuwe of we kiezen ervoor om de keuken te renoveren. Maar wat kost het nou allemaal? Wij hebben het voor u uitgezocht.

Vraag de gratis keukencatalogi aan of bekijk hier de goedkoopste keukenzaak.

Prijs keuken

Tegenwoordig is korting niet meer weg te denken bij keukenzaken. Door alle aanbiedingen en kortingen van verschillende producten zoals, werkblad, keukenkastjes of apparatuur kortingen.

In de keukenbranche, is het een grote onzekerheid aan keukenprijzen en weet men niet meer wat een normale prijs is van een keuken en of je nou kunt onderhandelen bij het aanschaffen van een keuken.

Bij het overeenkomen van de aankoop hebben we geen idee of prijs gunstig of ongunstig uitvalt. Gratis montage bij keukens, keukens voor half geld, keukens met artikelen, keukens met weekendjes weg. Dit soort aanbiedingen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij het aankopen van een nieuwe keuken.

Rond de jaren 90 begon het korting geven met keukenprijzen. de eerste kortingen waren meestal rond de 10%, 20%. Echter liep dit niet heel goed waardoor ze zelfs ophoogden naar wel 50%. Inmiddels kunnen de kortingen al oplopen tot 75%.

Vervolgens kwam Ikea met de keukens en begon goedkope keukens aan te bieden tegen een zeer lage prijs, een prijs die nog lager was dan de prijs met korting. Echter was er ook een nadeel voor de klant,  onderhandelen over de prijs had geen zin aangezien dit een vaste prijs was. Ikea stond al bekend als zeer betrouwbaar dat was dan ook de reden dat veel mensen hun keuken kocht daar.

Doordat dit zo goed aansloeg bij de klanten gingen steeds meer keukenzaken deze verkoopstrategie toepassen en gingen daarom ook keukens aanbieden tegen lage prijzen. Toch is de prijs kwaliteitsverhouding bij keukens niet mogelijk om te meten.

De extreme prijzen staan mensen natuurlijk aan, maar nu is er de trend om extreme garantie op keukens te geven. Er zijn keukenzaken die op dit moment wel 20 jaar garantie op de keuken geven.

Opbouw keukenprijzen

Hoe is de opbouw van de prijs van een nieuwe keuken? De opbouw van een offerte is voor veel huishoudens lastig te begrijpen. Een offerte bestaat uit de volgende onderdelen: keukenmeubelen, werkblad en keukentoestellen. Ideaal is het wanneer een keukenwinkel elke regel in de offerte heeft gespecificeerd. Meestal worden de prijzen per groepen onderverdeeld.

Hierdoor kunt u makkelijk bekijken hoe de prijs is ontstaan en waardoor deze zo is. Het kan komen dat uw keuken aan de duurdere kant is omdat er dure toestellen maar wel van goede kwaliteit is gebruikt. Of dat deze aan goedkopere valt omdat er materialistisch een goedkoper werkblad is gebruikt.

Gemiddelde keukenprijs

De gemiddelde keukenprijs is lastig vast te stellen/te bepalen, want het is afhankelijk van de ruimte waar u de keuken in wenst te plaatsen, maar ook van bijvoorbeeld de type keukendeurtjes en het werkblad wat u uitkiest.

Daarnaast spelen luxe in de keukentoestellen en prijsgroepen in de werkblad soorten een belangrijke rol als het om de prijs van de keuken gaat. De gemiddelde keukenprijs in België ligt rond de 8.000 euro, maar er zijn genoeg kwaliteit keukens te koop vanaf 5.000 euro.

Wilt u weten hoeveel uw keuken gaat kosten? Bereken dan hier uw nieuwe keuken!

Gemiddelde keukenprijs maatkeuken

Een maatkeuken is eigenlijk elke keuken die geen standaard blok is. Een maatkeuken is vanzelfsprekend wat duurder dan een gewone keuken, omdat het hier vaak om unieke keukenontwerpen gaat. De gemiddelde prijs van een maatkeuken ligt rond de 11.500 euro. Ook hier geldt weer, afhankelijk van de ruimte en uw wensen. U heeft al een maatkeuken vanaf 8.000 euro.

Inspiratie nodig voor uw nieuwe keuken ? Ontvang de gratis keukencatalogi met allerlei handige informatie.

Bekijk meer websites met veel informatie over keukens.

Kosten keuken in procenten

In procenten, is er een makkelijk overzicht te maken. Het gaat om het gemiddelde van het aantal keukenoffertes. Door middel van het gemiddelde kunt u er gelijk uit opmaken welke onderdelen van een keuken in de kosten het meest prijzig zijn.

– Keukenkasten (kasten, keukenfrontjes, plinten) 40%
– Apparatuur (Oven, kookplaat, vaatwasmachine, schouwkap, koelkast) 40%
– Werkblad (Werkblad, uitsparingen in het werkblad en uitsparingen voor de kraan of quooker) 20%

Bij uitzondering wordt er soms nog een diversen aan toegevoegd. Dan kunt u denken aan bijvoorbeeld een vloerverwarming.

Prijs per keukenzaak

Prijs DSM keukens
Prijs Eggo keukens
Prijs Grando keukens
Prijs Ixina keukens